Hvordan velge hyller til vinskapet ?

Kan det være et problem tenker du kanskje. Kommer ikke alle vinskap med hyller?

Jo selvfølgelig gjør de det. Men antallet hyller kan variere, og du som kjøper kan også velge hvilken type hyller du skal ha. I alle fall når du kjøper et EuroCave vinskap.

Og hvilke hyller du kan ha, påvirkes av type flasker du skal lagre i skapet.

  • Champagneflasker er store og trenger plass, det samme gjør magnum flasker
  • Italienske viner er ofte rundere og større i formen enn vanlige Bordeaux flasker
  • Tyske Riesling og franske Alsace viner er lange og slanke og krever sin plass
  • Bordeaux er den klassiske vinflasken. Alle vinskapsprodusenter tar utgangspunkt i denne når de angir lagringsplassen i vinskapet
  • Enkelte vil gjerne vise frem en del av vinflaskene sine og vil montere en presentasjonshylle for nettopp det. Flaskene lagres skråstilt, og det ser flott ut.
  • Noen vil ha en hylle spesielt for å la flaskene stå oppreist, f.eks, fordi de kan være åpnet
  • Andre igjen vil ikke ha som mange hyller.  De vil fylle vinskapet med vin fremfor hyller
  • Hyller kan også være uttrekkshyller, eller de kan være såkalt fastmonterte lagringshyller

Kjøper du vinskap for å lagre og modne viner kan du som regel klare deg med færre hyller enn om du vil ha et skap med enkel tilgang til alle flaskene i skapet.

Kjøper du et EuroCave vinskap kan du velge akkurat de hyllene du vil ha. Men du kan også kjøpe de hylleforslagene EuroCave har forvalgt.

Hylleforslag for lagring, kalles AP eller AccessPack og består av et antall faste lagringshyller i kombinasjon med uttrekkshyller. Antallet varierer med størrelsen på skapet.

Hylleforslag for serveringsskap kalles PP, eller Premium Pack. Da fylles skapet med uttrekkshyller. Hver hylle rommer 12 flasker, Bordeaux regnet, og alle flasker ligger i gummierte krybber. Krybbene kan forresten skyves sidelengs for å tilpasses ulike flaskestørrelser.  Og i alle EuroCave skap kan hyllene flyttes i høyden, i steg av ca 3cm, opp eller ned. 

Det er bare noen av fordelene med EuroCave

Se alle de ulike hyllene her

13.02.2018 10:53