ILVE Frittstående Komfyrer


ILVE kjennetegnes av mangfold og skreddersøm og ingen andre leverandører kan levere den bredden i sortimentet som ILVE gjør.

Velg blant flere serier med ulik stil, ulike farger, ulike utførelser og med en rekke ulike toppalternativer. Med størrelser fra 60 - 150 cm og med en eller 2 ovnsrom er vi sikre på at uansett hvilken stil du har på ditt kjøkken vil du kunne finne et vakkert håndlaget ILVE produkt som passer perfekt.

Majestic er ILVE's flaggskip, med sine avrundede hjørner og profilerte fronter og ekstra dybde på hele 70 cm.

Panoramagic er det nyeste tilskuddet i ILVE sitt sortement og med tydelig inspirasjon fra en klassiker fra 60-tallet.

Nostalgie er uten tvil ILVE's bestselger med sitt klassiske design, leveres i alle størrelser og farger.

Pro Line er en ny serie frittstående komfyrer i 60, 90, 100 og 120 cm bredde.

Professional Plus er en klassiker med tydelig inspirasjon fra det profesjonelle kjøkken.

Noblesse dekorrammer i messing, krom, antikkbrun eller kobber som tilvalg for alle modeller i Nostalgie serien.

Hvordan velge rett komfyr

Hvilken stil har huset og hva slags uttrykk skal kjøkkenet ha?

  • For kjøkken i klassisk stil inspirert av gamle herregårder og herskapelige leiligheter vil en komfyr i enten Majestic- eller Nostalgie serien være det beste valget.
  • For tidløse kjøkken med et noe strammere uttrykk enn det klassiske vil både Nostalgie- og Professional Plus serien passe perfekt.
  • Har du et kjøkken i en mer moderne stil skal du velge en komfyr med et mer industrielt preg slik som Professional Plus, Pro Line eller Panoramagic serien.
  • Har du et retro kjøkken er Panoramagic komfyren for deg. En splitter ny høyteknologisk modell med inspirasjon fra en klassiker fra 60-tallet.

Har du et stort eller lite kjøkken, lager du mat til få eller mange personer eller ønsker du rett og slett at komfyren skal stikke seg ut som et møbel.
ILVE komfyrer leveres i en rekke størrelser fra 60 til 150 cm bredde og med 1 eller 2 ovnsrom avhengig av størrelse og modell, men de mest solgte modellene er utvilsomt 90 og 100 cm og med 2 ovnsrom.

Hvor stor skal komfyren være?

Gass eller induksjon? Eller begge deler?

ILVE komfyrer leveres med induksjonstopper, gasstopp med ulike typer bluss eller som en kombinasjon av gass og induksjon. Antall kokesoner er avhengig av størrelsen på komfyren, men strekker seg fra 4 og helt opp til 8 kokesoner.

De senere årene er det blitt mer og mer vanlig med induksjonstopp ettersom dette har mange av de samme egenskapene som gass, men gjør rengjøringen enklere og mer tidsbesparende.
Men vi ser også at de som er vant med å lage mat med gasstopp sverger til dette, så ser det også litt tøffere synes vi.

Hvilken farge skal komfyren ha?

Uansett om du har et lyst eller mørkt kjøkken skulle det være enkelt å finne en komfyr som matcher. Velg mellom 8 standardfarger eller få komfyren lakkert i akkurat den RAL fargen som passer deg.
Husk også at en komfyr i børstet stål eller blank farge vil være vanskeligere å holde fri for fingermerker enn en komfyr i en matt farge.

Hva slags håndtak og brytere ønsker du?

Her er det viktig å velge noe som vil passe med resten av kjøkkenet for et mer helhetlig inntrykk.
ILVE sine komfyrer leveres med håndtak og brytere i børstet stål, krom, messing, antikkbrun eller kobber litt avhengig av modellvalg.

Det er også mulig å få montert topphåndtak som sitter i front av koketoppen eller lister rundt dørene i samme utførelse som resten av håndtakene og brytere som en ekstra utsmykning om en ønsker det.

Hva slags ben skal komfyren ha?

Alle modeller leveres med justerbare ben i børstet stål, med unntak av Majestic serien som leveres med noe som kalles kongeføtter. Kongeføttene matcher naturligvis fargen på håndtak og brytere.
Det er selvsagt mulig å få kongeføtter som tilvalg på andre modeller om en skulle ønske det.

Noen ønsker kanskje en hel sokkel i front av komfyren og det lar seg også gjøre i enten børstet stål farge eller lakkert i samme farge som komfyren.