Vedlikehold



Rengjøring gassbluss

Rengjør med varmt vann og så lite vaskemiddel som mulig. Gni med en klut eller en ikke-slipende svamp. La blussringene tørke helt før du setter dem tilbake, og kontroller at delene er riktig plassert.

Unngå at blussringene kommer i kontakt med mat for lenge, spesielt mat med høyt syreinnhold. Unngå også at maten brenner seg på blussringene. For vanskeligere flekker kan du varme hvit eddik og rengjøre med en myk klut.

La alltid blussringene avkjøles før rengjøring. 
Bruk aldri damp, stålull eller en skurende klut eller svamp. 
Blussrinegen må aldri vaskes i oppvaskmaskin.



Rengjøring ovnsrom

Rengjør ovnen etter hver bruk. Smusset er da lettere å fjerne og du unngår at det brenner seg gjentatte ganger under høye temperaturer. Ikke bruk damprengjøringsmetoder.
Fjern alle avtakbare deler og rengjør dem individuelt med varmt vann og et ikke-slipende rengjøringsmiddel. Ovnsrommet rengjøres med en myk fuktig klut og tørkes av.



Rengjøring coup de feu

Rengjøres mens den fortsatt er lunken. Gni alltid med en metallsvamp i samme retning som satengfinishen og tørk umiddelbart grundig.

Det kan dannes rust på overflaten av platetoppen på grunn av fuktighet og inaktivitet. Bruk koketoppen regelmessig for å forhindre dette, eller påfør parafinolje med en bomullsdott dersom koketoppen ikke skal brukes over lengre tid. Parafinoljen fordamper i løpet av noen sekunder når koketoppen slås på neste gang. Hvis det oppstår rust, fjern med finkornet sandpapir.






Rengjøring Fry-Top

For å fornkle rengjøringen kan en legge en isbit i stekeplaten mens den fortsatt er varm for å løse opp fett. Skrap fettet ned i fettoppsamleren foran og tørk av.