EuroCave - verdens eneste vinlagringsekspert

"EuroCave er først og fremst et selskap som tilhører vinmiljøet. De er ikke fra sektoren for elektriske apparater, og har bare ett mål: lagring, konservering og servering av vin. Dette er EuroCaves sterkeste side og nøkkelen til suksessen."


Eksklusive og prisgunstige modeller i alle størrelser og med 1 eller flere temperatursoner. For plassering i kjeller, stue eller bod.

EuroCaves rimeligste modell. Alle størrelser og 1 eller flere temperatursoner. For plassering i kjeller, stue, kjøkken eller bod.

Vinskap i alle størrelser, 1 eller flere temperatursoner. Vinskap for plassering i kjeller, stue, kjøkken eller bod.

EuroCave - The specialist since 1976

VINKJELLER - Bare ordet vekker gode assosiasjoner hos de fleste vinelskere. For en vinkjeller kan romme så mangt…

Årgangsviner som ligger til modning og bare venter på et godt matfølge, kanskje også et hyggelig venners lag. Hverdagsvinen, oppbevart til rett temperatur. Champagne og hvitvin på kjøl. Eller de siste flasker av «bryllupsvinen», som skal frem i lyset ved neste jubileum.

Ikke sjelden går tankene til en mørk, dunkel kjeller, med kalde stenvegger, jordgulv og flasker godt innbundet i spindelvev. Slike kjellere finnes, spesielt i Frankrike. Men de færreste har mulighet til å gjenskape den atmosfæren i sin egen bolig. Langt færre har ønske om å bygge noe tilsvarende.

Mange derimot har ønske om å bygge opp en liten vinsamling og stadig flere har forstått betydningen av riktig oppbevaring av vin. Stor eller liten samling, etterspørselen etter vinskap i alle størrelser er stigende.

De første vinskapene så dagens lys i Frankrike for ganske nøyaktig 40 år siden og selskapet som startet det hele var EuroCave. Filosofien var enkel, vinskapet skulle gjenskape samme miljø som det man fant i landets berømte vinkjellere.

Temperaturen skulle være stabil året rundt. Pluss 10 grader for at vinen skulle utvikles og modnes under kontrollerte former. Utfordringen her var det faktum at et vinskap kunne bli utsatt for ulike ytre temperatursvingninger, både med hensyn til plassering og med årstider. Et viktig grep ble å tilføre varme i tillegg til kjøling for å holde tilnærmet konstante temperaturer under alle omstendigheter. Et grep som klart skiller vinskapet fra kjøleskapet, og fremdeles i dag – skiller EuroCave fra sine konkurrenter.

Enhver form for vibrasjon skulle elimineres, da vibrasjoner påvirker modning negativt.

Fuktigheten skulle være konstant og høy nok til at vinkorkene ikke tørket ut og oksygen kunne trenge inn i flaskene.

Dårlig lukt som normalt ikke trenger inn i vinkjeller ble stengt ute fra vinskapet gjennom bruk av kullfilter. Fremmede odører skulle ikke kunne gi smak til vinflasker under lagring. Samtidig ble alle vinskap tilført frisk luft for at temperatur og fuktighet skulle holdes konstant.

I et normalt hjem er de fleste rom utsatt for UV stråling som i stor grad kan påvirke vinens utvikling negativt, derfor er alle EuroCave svinskaputstyrt med dører av UV beskyttende glass.

En vinkjeller har alltid god lagringsplass, det ligger i sakens natur. De fleste vil raskt se at EuroCaves vinskap har noe andre mål enn de fleste andre vinskap på markedet, litt bredere og litt dypere. Hensikten er oppnå maksimal lagringskapasitet.

EuroCave regnes i dag som verdens ledende produsent av vinskap. I privatmarkedet spenner dagens sortimentet fra store lagringsskap til kjøkkentilpassede skap, påvirket av dagens trender og moderne bruksområder.

For vinkjellerentusiastene leveres en rekke ulike løsninger naturligvis i samband med tilpasset aggregat.

Ikke minst leverer EuroCave vinskap og kjellerløsninger til hoteller, barer og restauranter over hele verden.